Keittiömestari Mika Pesonen

Kuka minä olen?

Mika Pesonen

Keittiömestari

Olen koko työurani työskennellyt ruoan parissa. Kokemusta olen itselleni hankkinut erinäisissä keittiöissä, niin pienissä kivijalkaravintoloissa kuin keittiöpäällikkönä hotelleissa ja erilaisissa ravintola- ja palvelukomplekseissa.  Olen ollut urani aikana mukana, kilpailutoiminnassa, ravintola avauksissa, konseptien muutoksissa ja nostamassa ravintoloiden kannattavuutta.

Viimeiset vuodet olen keskittynyt kilpailemiseen Fazer Culinary Teamin kapteenina ja monenlaisiin tapahtumatuotantoihin, joihin sisältyy niin istuvia gaala-illallisia, kuin satojen tai tuhansien henkien  buffee ruokailuja. Suurimpana ponnistuksena voisi mainita Lahden hiihdon MM-kisojen Vip-palveluiden toteutuksen kisa-alueella, jossa meillä oli noin yhdeksän erilaista Vip-tilaa ja yli 52 000  kävijää kisaviikon aikana.

Olen myös ollut mukana erinäisissä tuotekehitysprojekteissa niin ravintoloiden reseptiikassa, tpahtumissa, kuluttajareseptiikassa, kuin elintarviketeollisuudessakin ja olen myös toiminut viime vuosina mukana foodservice bisneksessä jossa olen vetänyt muun muassa  tuotekehitysryhmää  useamman vuoden ja hoitanut henkilöstön koulutuksia. 

Kuten mainitsin aiemmin on kilpaileminen myös kuulunut toimintaani vahvasti viimevuosina ja viimeisinä saavutuksina niistä voisi mainita kun luotsasin kapteenin roolissa Suomen  Fazer Culinary Teamin  Olympiakultaan 2016 Saksan Erfurtissa ja MM-hopealle 2018 Luxemburgissa.

Nyt olen valmiina sinun tulevaan projektiin! Laita viestiä ja kysy lisää.